NA DE BEHANDELING

Een osteopatische behandeling heeft een grote impact op het lichaam. Er wordt diep in het lichaamssysteem gewerkt. De bewegingsverliezen in het lichaam worden opgeheven, waardoor het lichaam haar nieuwe balans mag gaan vinden.

 

Paarden

Globaal genomen heeft het paard eerste week na de behandeling relatieve rust nodig. Dit wil zeggen:voor dit paard op dit moment geen zware arbeid. Wel bewegingsvrijheid! Dit kan geschieden in de paddock of op de weide, aangevuld met werk aan de hand of licht werk onder het zadel.
Na de behandeling zal kort worden besproken wat op dit moment voor het betreffende paard geschikte arbeid zal zijn.

 

Honden

De meeste honden worden in gezinsverband gehouden. Deze worden enkele keren per dag uitgelaten. Geef hen de vrijheid te bewegen naar hartenlust. Lekker rennen of juist een rustige wandeling, echter geen balspelletjes en uitdagen, zodat de hond zijn of haar eigen grens niet overschrijdt. Honden die volgens trainingsschema’s werken dienen de eerste week relatieve rust te krijgen van het zwaardere werk en kunnen nadien weer hun training opbouwen.
Dit zal per hond per behandeling worden besproken, zodat het altijd op de belastbaarheid van de hond afgestemd is.

Foto Manuvita over Annemiek.jpg
De reacties op een behandeling kunnen sterk variëren. Het ene dier is heel rustig, het andere dier wordt actiever. Het is te allen tijde belangrijk om te kijken naar wat uw dier u aangeeft.