© 2018 Manuvita dierosteopathie. e-mail: info@manuvita-dierosteopathie.nl | Tel: 06 52 64 15 78 | KvK 61657301

  • Facebook Basic Black

Een osteopatische behandeling heeft een grote impact op het lichaam. Er wordt diep in het lichaamssysteem gewerkt. De bewegings-belemmeringen in het lichaam worden opgeheven, waardoor de stabiliteit van het lichaam tijdelijk daalt. Het lichaam dient de
tijd te krijgen zijn nieuwe balans te vinden.

 

Paarden

Hierna volgt een globale opzet, er kan per paard een aanpassing worden gemaakt naar gelang de symptomen, conditie e.d..

De eerste week na de behandeling heeft het paard rust nodig. Dit wil zeggen: geen arbeid. Wel bewegingsvrijheid! Dit kan geschieden in de paddock of op de weide. Daarna een week longeren zonder bijzet of andere hulpmiddelen. Nadien kan de training rustig terug worden opgepakt.

 

NB: een behandeling werkt 6 weken na. In deze weken kan een paard wel eens tijdelijk minder stabiel zijn in zijn prestaties. Geef hem/haar de tijd te herstellen, anders kunnen blokkades sneller terug komen, waardoor het paard moet gaan compenseren om aan het gevraagde gehoor te geven.

 

Honden

De meeste honden worden in gezinsverband gehouden. Deze worden enkele keren per dag uitgelaten. Geef hen de vrijheid te bewegen naar hartenlust. Lekker rennen of juist een rustige wandeling. Honden die volgens trainingsschema’s werken dienen de eerste week relatieve rust te krijgen en kunnen nadien weer hun training opbouwen.

De reacties op een behandeling kunnen sterk variëren. Het ene dier is heel rustig, het andere dier wordt actiever. Het is te allen tijde belangrijk om te kijken naar wat uw dier u aangeeft.

NA DE BEHANDELING