NA DE BEHANDELING

Een osteopatische behandeling heeft een grote impact op het lichaam. Er wordt diep in het lichaamssysteem gewerkt. De bewegings-belemmeringen in het lichaam worden opgeheven, waardoor de stabiliteit van het lichaam tijdelijk daalt. Het lichaam dient de
tijd te krijgen zijn nieuwe balans te vinden.

 

Paarden

Globaal genomen heeft het paard eerste week na de behandeling rust nodig. Dit wil zeggen: geen arbeid onder het zadel. Wel bewegingsvrijheid! Dit kan geschieden in de paddock of op de weide. Na een aantal dagen kan er rustig aan de hand of longe (zonder hulpteugels) worden gewerkt.  Nadien kan de training rustig terug worden opgepakt.

 

Per paard zal aan het einde van de behandeling worden besproken wat voor hem/ haar het beste is op dat moment.

 

Honden

De meeste honden worden in gezinsverband gehouden. Deze worden enkele keren per dag uitgelaten. Geef hen de vrijheid te bewegen naar hartenlust. Lekker rennen of juist een rustige wandeling, echter geen balspelletjes en uitdagen, zodat de hond zijn of haar eigen grens niet overschrijdt. Honden die volgens trainingsschema’s werken dienen de eerste week relatieve rust te krijgen en kunnen nadien weer hun training opbouwen.
Dit zal per hond per behandeling worden besproken, zodat het altijd op de belastbaarheid van de hond afgestemd is.

Foto Manuvita over Annemiek.jpg
De reacties op een behandeling kunnen sterk variëren. Het ene dier is heel rustig, het andere dier wordt actiever. Het is te allen tijde belangrijk om te kijken naar wat uw dier u aangeeft.