WANNEER OSTEOPATHIE?

Aan een lichaam worden dagelijks veel eisen gesteld, zeker in de sport. Daarbij is het van belang dat het lichaam volledig en soepel gebruikt kan worden. Met enkele bewegingsbelemmeringen kan een dier wel functioneren, maar andere lichaamsstructuren worden meer onder druk gezet, waardoor functioneringsproblemen kunnen ontstaan.

 

Preventie

Door middel van een preventieve behandeling worden de bewegingsbelemmeringen weggehaald die nog niet tot duidelijk merkbare problemen leiden. Hierdoor kan een dier optimaal blijven functioneren. Het herstel na een behandeling gaat dan vlotter en kan eenvoudig in wedstrijdschema’s worden ingepast.

Vaak vergelijk ik het lichaam met een auto. Daar laten we ook een APK aan doen, om het risico op onherstelbare schade (of hele dure reparaties), ongevallen en stilstaan langs de weg zoveel mogelijk mee te voorkomen.

 

Behandeling wanneer er problemen geconstateerd worden/ zijn.

Ervaart u problemen of veranderingen tijdens de training of verandering van gedrag, dan kan osteopathie daar zeer vaak bij helpen. Onderstaand een aantal van de problemen die bij paarden en honden kunnen voorkomen en waar osteopathie bij kan helpen. Staat het probleem wat uw ervaart of u constateert er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we kunnen kijken of ik u eveneens kan helpen.

 

Osteopathie voor paarden

- onregelmatige gangen/problemen met gangenwissels

- singelnijd/zadelproblemen

- moeite met het been of het bit te accepteren

- vasthouden aan een zijde

- moeite met buigen

- vlak springen/ wegrennen na de sprong

- problemen in de verzameling

- tempoveranderingen als ontwijking van een oefening

- moeite met draven, galopperen, galopwissels, schakelen

- bokken, steigeren

- verteringsproblemen

- vruchtbaarheidsproblemen

- loomheid/ weinig energie

- opstart problemen/startstijfheid/snel verzuren

- slechte vacht/ huidkwaliteit

- gedragsveranderingen/omgangsproblemen

- peesproblemen

- moeite met voeten geven/ problemen tijdens hoefbehandelingen
 

Osteopathie voor honden

- onregelmatig lopen

- snel verzuren/ spierpijn bij weinig inspanning

- verteringsproblemen

- algemene gedragsveranderingen/ omgangsproblemen

- slechte vacht/ huidkwaliteit

- loomheid/ weinig energie

- vruchtbaarheidsproblemen

- opstart problemen/startstijfheid

- problemen in het uitoefenen van de sport

 

Drachtige dieren, jonge moeders en hun kroost kunnen worden behandelt, echter goed overleg op voorhand is nodig om hen de behandeling te geven die voor hen geschikt is en op het moment dat geschikt is.

Heeft uw paard, hond of kat ook een gebitsbehandeling nodig? Gelieve deze (enkele dagen of weken) voor de osteopathie behandeling te plannen.

                                                                                    

NB: Bij acute problemen of twijfel over de toedracht en of ernst, dient u eerst uw dierenarts te raadplegen. Een osteopaat kan in een later stadium de behandeling van de dierenarts ondersteunen. Dierenarts en osteopaat kunnen perfect complementair werken. Heeft u vragen, dan hoor ik u graag.

 

Osteopathie is een vorm van behandeling, welke uitermate geschikt is om problemen bij honden en paarden op te lossen
en te voorkomen.
Fysieke belemmeringen bij de ruiter/ amazone.
Niet alleen onze dieren kunnen blokkades krijgen, niet lekker in hun vel zitten of uitglijden. Ook met ruiters en amazones kan dat gebeuren. Vaak zijn we onszelf niet bewust van onze bewegingsbelemmering(en), waardoor we onbewust en ongewild ons paard kunnen storen in hun beweging. Dit kan restricties en blokkades bij het paard veroorzaken en de problemen van het paard zelf verergeren en of in stand houden.  Door zelf ook af en toe (zeker na ziekte, ongeval, operatie, uitglijder) een osteopaat te bezoeken, kun je de problemen bij jouw paard verminderen. Ga naar een osteopaat bij jou in de buurt, of vraag mij naar de mogelijkheden. Naast dierosteopaat, ben ik tevens humaan osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Krimpen aan de Lek. Voor meer informatie over de praktijk kunt u de website www.osteopathie-krimpenerwaard.nl bezoeken, een mail sturen of bellen.